پایان نامه کاربرد فناوری اطلاعات و رایانه در خلاقیت دانش آموزان

پایان نامه کاربرد فناوری اطلاعات و رایانه در خلاقیت دانش آموزان پایان نامه کاربرد فناوری اطلاعات و رایانه در خلاقیت دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 63 KB

تعداد صفحات : 85

بازدیدها : 360

برچسبها : فناوری اطلاعات رایانه خلاقیت دانش آموزان

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و پروژه تحقیقاتی کاربرد رایانه در ایجاد و رشد خلاقیت و بررسی فناوری اطلاعات در برنامه های آموزشی

پایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی فناوری اطلاعات در برنامه های آموزشی و بررسی روش های مؤثر کاربرد رایانه در ایجاد و رشد خلاقیت

سوالی که در این پایان نامه در پی پاسخ به آن هستیم اینست که مهمترین علت عدم استفاده از رایانه و اینترنت در نظام آموزشی چیست؟ بنابراین از اهداف اصلی این تحقیق بررسی محدودیت های کاربرد صحیح رایانه و ارائه راهکارهای مناسب می باشد.

در عصر حاضر که دوره پیشرفت فناوری به خصوص فناوری اطلاعاتی و ارتباطی است کمتر حرفه ای را می بینیم که دستخوش تغییر و تحول قرار نگرفته باشد. تولید اطلاعات، سازماندهی و اشاعه اطلاعات در سایه وجود رایانه و اینترنت شکل تازه ای به خود گرفته است به طوری که نمی توان از تأثیر این ابزار بر انسان چشم پوشید و ابعاد مثبت آن را در بروز استعدادها و خلاقیت ها نادیده گرفت.

با توجه به تأثیر بسیار زیاد این ابزار بر دانش آموزان و کم توجهی معلمین و مسئولین به این امر مهم، می بایست کارهای تحقیقی و پژوهشی زیادی انجام گیرد تا همگان به اهمیت این تغییر و تحول پی ببرند.

در این پژوهش ابتدا به تعریف واژه خلاقیت از دیدگاه صاحبنظران پرداخته شده است. سپس عوامل مؤثر در بروز خلاقیت، رایانه به عنوان ابزار آموزشی، فواید و اهمیت استفاده از رایانه، علت عدم کاربرد چشمگیر رایانه در آموزش و پرورش، ضرورت توسعه فناوری اطلاعات و استفاده از اینترنت و مهمتر از همه روش های مؤثر کاربرد رایانه در بروز خلاقیت و... مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج پژوهش های مربوط به روش آموزش به کمک رایانه

پژوهش های انجام شده درباره اثربخشی روش آموزش به کمک رایانه نشان داده اند که اگر برنامه های کامپیوتری درست تهیه گردند و بر اصول روانشناسی یادگیری استوار باشند به پیشرفت دانش آموزان کمک زیادی می کنند. دمبو در بررسی پژوهش های انجام شده درباره اثربخشی این روش آموزشی، این گونه نتیجه گیری کرده است که آموزش به کمک رایانه وقتی که به صورت مکمل آموزش کلاسی به کار می رود بیشتر اثر بخش است تا زمانیکه به جای آموزش کلاسی مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن استفاده از این روش آموزشی با دانش آموزان در سطح پیش از دانشگاه (به ویژه در دبستان) مؤثرتر از کاربرد آن با دانشجویان دانشگاه است.

ارمرود نیز با اشاره به یافته های پژوهشی مربوط به روش آموزش به کمک رایانه گفته است این روش هم پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان را افزایش می دهد و هم در آنان نگرش مثبت تری نسبت به فعالیت های آموزشگاهی ایجاد می کند.

مفهوم خلاقیت از دیدگاه صاحبنظران

خلاقیت چیست و چه معنایی دارد؟ پال توئیچل در تعریف خلاقیت چنین بیان نموده: خلاقیت رها کردن انرژی از طریق یک تصویر، آئین، مراسم، موسیقی، کوزه گری، ادراک الهامی، موعظه و هر نمود دیگری که عامل رهاسازی این انرژی گردد. این رهاسازی انرژی در بعضی ها در خدمت به کل عالم و برای دیگران در آثار هنری، ادبیات، موسیقی و سایر بسترهای مناسب خلاقیت به ظهور می رسد. پیتر بوم معتقد است: خلاقیت مهار کردن کل و تمامیت است تا بتواند در برابر چشمان جریان یابد. اوشو فیلسوف و عارف معاصر خلاقیت را بزرگترین عصیان در عالم هستی می داند و می نویسد: اگر زندگی با اشتیاق و خلاقیت تؤام نباشد بسیار ملالت بار و نوعی خودکشی تدریجی است. هارولد کلمپ خلاقیت را چنین بیان کرده است: خلاقیت همان خصیصه ای است که ما را خدای گونه می کند.

چکیده

مقدمه

فصل اول : کلیات

موضوع

سؤال تحقیق

فرﺿیه های تحقیق

روش تحقیق

هدف تحقیق

ضرورت و اهمیت تحقیق

مفاهیم کلی

فصل دوم : مبانی نظری تحقیق

نتایﺞ پژﻭهﺶ های مربوط به روش آموزش به کمک رایانه

برخی از نتایج تحقیق بین المللی توسعه ICT در آموزش و پرورش

استراتژی آموزش الکترونیکی در کشورهای اروپایی

مفهوم خلاقیت از دیدگاه صاحبنظران

رابطه خلاقیت، هوش و پیشرفت تحصیلی

رابطه خلاقیت و نبوغ با بیماریهای روانی

خلاقیت در سطح اجتماعی

دانش

فصل سوم : مزایا و محدودیت های سیستم های رایانه

رایانه ماشین دلهره آور

محدودیت های رایانه

آموزش برنامه ای

انواع برنامه های آموزش برنامه ای

نتایج پژوهش های مربوط به روش آموزش برنامه ای

ماشین آموزشی

آموزش به کمک رایانه

مزایای آموزش رایانه ای

زمینه های تسهیل کننده توسعه ICT در آموزش و پرورش

یادگیری راهی به سوی پرکردن شکاف دیجیتالی

فصل چهارم: داده های آماری

ابزار جمع آوری

روش جمع آوری اطلاعات

یافته های تحقیق

تجزیه و تحلیل یافته ها و تتیجه گیری

فصل پنجم : اراﺋه پیشنهادها و راهکارها

فیلتر کردن راهی برای ایجاد محیط سالم در اینترنت

اثر بخش کردن استفاده از فناوری اطلاعات و اینترنت

راهکارهای گسترش کارآمد و بهینه فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش

آموزش الکترونیکی برای معلمان

دیدگاه آرمانی

توصیه ها

موانع و مشکلات اصلی در اجرای برنامه آموزش رایانه ای

شرایط اجرایی

پرسشنامه

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید