دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 133 KB
تعداد صفحات : 82
بازدیدها : 397
برچسبها : پایان نامه درآمد مرد اختلافات زناشویی
مبلغ : 7500 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی عنوان تحقیق بررسی رابطه بین میزان درآمد مرد و اختلافات زوجین در رضایت زناشویی
مقدمه
زندگی زناشویی یکی از صمیمی ترین و خصوصی ترین انواع ارتباط انسانی و از نیازهای فطری بشر است . زمانیکه دو نفر ناآشنا و با سلایق مختلف کنار هم قرار می گیرند دوام و کیفیت دوستی آنها به دانش، مهارت و هنر هر یک از آنها در تحکیم این ارتباط بستگی دارد . کم و بیش همه ما شاهد بوده ایم زن و شوهرهایی که اگر چه در کنار هم هستند ولی بسیار از هم فاصله دارند
در حقیقت به دلیل عدم درک صحیح نیازها و شخصیت یکدیگر نه تنها صمیمیتی بین آنها نیست بلکه به اجبار در کنار هم زندگی می کنند که این اجبار می تواند ناشی از تعصبات اجتماعی مثل اعتقاد به ناشایسته بودن طلاق، حمایت از فرزندان و مشکلات معیشتی و … باشد. نارضایتی زن و شوهر از یکدیگر علاوه بر اینکه بر لذت از زندگی و موفقیت های اجتماعی، شغلی و اقتصادی تاثیر منفی می گذارد، گاهی متأسفانه به مشکلات اخلاقی نیز منجر می گردد. راستی چه عواملی باعث می شود آن همه رعایت احترام و حفظ حریم و حرمت ها، فداکاریها و مهربانی های دوران نامزدی و عقد پس از مدتی به دلسردی، خستگی و مشاجره های مختلف منجر شود، امید است مطالبی که در ادامه خواهد آمد بتواند راه های پایداری و دوام صمیمیت و یک ارتباط با نشاط زناشویی را بیان کند. ازدواج حاصل پیوند زناشویی زن و مرد است ازدواج و روابط زناشویی از عواملی است که میتواند روابط بین فردی تاثیر گذارد.
رضایت زناشویی بطور ایده آل میزانی از رضایت است که در آن تعداد خوشی های زندگی مشترک نسبت به تعداد نا خوشی های آن زیاد است.
پشتیبانى از خانواده در برابر از هم گسیختگى و حفظ آن به عنوان معیارى براى پیشرفت، تمدن و تعالى مادى و معنوى انسان ضرورى است؛ زیرا خانواده سنگ بناى جامعه بزرگ انسانى است و در استحکام روابط اجتماعى و رشد و تعالى یکایک اعضاى جامعه نقش بنیادین دارد. خانواده، کانون اصلى حفظ هنجارها، سنت ها و ارزش هاى اجتماعى و شالوده استوار پیوندهاى اجتماعى و روابط خویشاوندى است. همچنین کانونى براى شکوفایى عواطف انسانى به شمار مى آید. از این رو، در دین مقدس اسلام بنایى مقدس تر از نهاد خانواده در نزد خداوند متعال نیست. همچنین هیچ فعل حلالى، مبغوض تر از بر هم زدن این بنیان نمى باشد.
بنابراین، ازدواج نقش اساسى در تعالى و سلامت روانى انسان ها دارد؛ به گونه اى که پژوهش هاى زیادى نشان داده اند که معمولا افراد متأهل، سالم تر و شادترند. براى بسیارى، کسب خشنودى از رابطه زناشویى مهم ترین منبع خشنودى حتى مهم تر از منابعى همچون کار، دوستان و حتى فرزندان به شمار مى آید.
1-خسّت: یکی از مواردی که زندگی زناشویی را سخت و مشکل می سازد؛ خسّت است.
در این مورد سه حالت اتفاق می افتد؛ نخست وضعیتی که زن و مرد هر دو خسیس هستند که در این حالت مشکل روانی ندارند؛ ولی زندگی مرفهی نخواهند داشت. دو حالت دیگر آن است که زن یا خسیس باشند. در این دو حالت زندگی هم از نظر روانی و هم از نظر رفاهی برای دو طرف شرایط سختی خواهد داشت.
2- عصبانیت: زن یا مرد عصبانی زندگی را بر دیگری دشوار می سازد. حساسیت های بی مورد و پرخاش و توهین و بی احترامی صفات مذمومی هستند که علاوه بر آن که طرف مقابل را ناراحت می کنند، به خود شخص نیز زیان می رسانند. در چنین مواقعی باید آرامش خود را حفظ کرد، آنگاه خشم همسر را آرام و توجه او را به امور دیگری جلب نمود و برای پالایش روانی او گفتگویی دو نفره انجام داد تا ویبا بیان ناراحتی ها آرام گیرد.
3-دورویی: زن و مردی که با دو شخصیت با هم مواجه شوند و در ظاهر و باطن یک رنگ نباشند؛ زندگی مطلوبی نخواهند داشت. زندگی ای که در آن صداقت و صمیمیت نباشد؛ اعتماد و اطمینان از آن رخت بر خواهد بست و اضطراب و تزلزل روانی بر آن حاکم خواهد بود....
فهرست مطالب پایان نامه
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
سوالات تحقیق
اهمیت و ضرورت موضوع
اهداف کلی
اهداف اختصاصی
فرضیه های تحقیق
تعاریف نظری و عملیاتی
فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق
رضایت زناشویی
عوامل مؤثر در رضایت زناشویی
-برقراری روابط اجتماعی
-روابط جنسی
- مسائل اقتصادی- اجتماعی
- ارتباط با اقوام و اطرافیان
- مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی
- مزاج و شخصیت
مفهوم و هدف ازدواج
دلایل تمایل به ازدواج
مواردی که در زندگی زناشویی منجر به اختلاف میشود
مهمترین عوامل برای ازدواج های موفق عبارتند از
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
فصل سوم : روش تحقیق
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه آماری و روش نمونه گیری
روش جمع آوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
آمار توصیفی
بخش دوم آمار استنباطی
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث ونتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل