دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 99 KB
تعداد صفحات : 81
بازدیدها : 364
برچسبها : اعتماد اجتماعی دانشجویان
مبلغ : 8100 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی عنوان : بررسی عوامل تاثیر گذار بر اعتماد اجتماعی دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد اردبیل
یکی از دغدغه های عالمان اجتماعی و فیلسوفان از زمانهای گذشته تا به امروز موضوع ثبات یا تغییر در جوامع بشری بوده است. ثبات هر جامعه رابطه تنگاتنگی با انسجام اجتماعی دارد و انسجام هر جامعه را می توان در رابطه با عوامل و مجاری تغییر درک کرد. از عوامل مهم و موثر در انسجام و یکپارچگی جامعه وجود اعتماد است. پس زمانی که اعتماد اجتماعی تحت تاثیر عوامل مختلف دچار فرسایش شود نظم و انسجام اجتماعی نیز دچار مخاطره می شود. زیمبل معتقد است که بدون وجود اعتماد در بین افراد جامعه. آن جامعه فرو می پاشد به باور زیمبل تعاملات انسانی بیش از دلایل عقلانی و ملاحظات شخصی از طریق اعتماد استمرار می یابد. ...
هدف پایان نامه حاضر بررسی میزان اعتماد اجتماعی و عوامل موثر و مرتبط با آن در بین دانشجویان پیام نور استان اردبیل می باشد.
روش تحقیق روش کمی و کیفی پیمایشی می باشد به این منظور 100 نفر از دانشجویان 18 تا 35 در حال تحصیل دانشگاه پیام نور اردبیل به طور تصادفی انتخاب و پرسش نامه در بین آنها توزیع گردیده است.
بیان مسئله
اعتماد اجتماعی یکی از مفاهیم کلیدی و از جنبه های مهم روابط انسانی می باشد اعتماد در لغت به معنای تکیه کردن و اطمینان کردن و وثوق تعریف شده است. و در حوزه های مختلفی چون اقتصاد. روانشناسی و سیاست نیز کاربرد زیادی دارد. و همین امر باعث شده تا به مفهومی مبهم و پیچیده تبدیل شود و با تعاریفی چون انتظار بر آورده شدن نیاز های شخصی و اینکه می شود روی دنیا یا منابع بر آورده کننده خارجی حساب کرد.
تحقیق حاضر با استفاده از رویکرد اجتماعی در پی پاسخ گویی به این سوالات است:
سطح فردی یا سطح خرد : به طور معمول هر یک از افراد جامعه در شبکه یا شکه هایی عضویت دارد. منافع ناشی از این عضویت می تواند برای فرد مفید باشد. (رابطه دوستی)
سطح گروهی یا میانه : روابط مبتنی بر اعتماد میان اعضای گروه موجب تشکیل سرمایه اجتماعی می شود. این سرمایه در اختیار تمامی اعضای گروه است تا از آن برای پیشبرد امورشان استفاده کند. (فروشندگان بازار عمده فروشی)
سطح اجتماعی یا کلان : تعداد زیاد گروه های داوطلبانه در جامعه و روابط افقی میان آنها که بر پایه اعتماد است، سرمایه اجتماعی را تولید می کند که همه اعضای جامعه از آن بهره مند خواهند بود. از نگاه پاتنام سرمایه اجتماعی جامعه موجب می شود تا نهادهای دموکراتیک حکومتی بهتر وظایف خود را انجام دهند و از نظر فوکویاما وجود سرمایه اجتماعی، نظم اجتماعی را به طریق مؤثر و کارآمدی حفظ و تداوم می بخشد.
اگر در قالب کالای عمومی موضوع را تشریح کنیم، باید گفت سرمایه اجتماعی به عنوان یک پدیده اجتماعی در سطح فردی فراهم آورنده کالای شخصی است که برای سود اقتصادی با دیگر منافع شخصی مانند موقعیت تحصیلی استفاده می شود. در سطوح بالاتر سرمایه اجتماعی همچون کالایی عمومی است که اعضای یک گروه خاص یا تمامی اعضای جامعه می توانند از آن بهره برداری کنند. برای مثال امنیت اجتماعی در جامعه که حاصل سرمایه اجتماعی است می تواند از سوی تمامی شهروندان استفاده شود.
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف پژوهش
فرضیه ها
تعاریف نظری و عملیاتی
ادبیات پیشینه نظری تحقیق :
نظریات فوکویاما
سطوح سرمایه اجتماعی
کارکرد های مثبت سرمایه اجتماعی
کارکردهای منفی سرمایه اجتماعی
مبانی نظری تحقیق
دیدگاه روان شناسی اجتماعی
دیدگاه نظریه بازی مجموع غیر صفر درباره اعتماد
دیدگاه مکتب مبادله درباره ی اعتماد
نظریه های کلان اعتماد اجتماعی :
نظریه های خرد اجتماعی
انواع اعتماد
سیر تاریخی مفهوم اعتماد
چارچوب نظری تحقیق
پیوندهای میان افراد
مدل تحقیق
روش تحقیق
نمونه روش نمونه گیری
روش اجرا
ابزار تحقیق
روش تجزیه و تحلیل داده ها
آمار توصیفی
آمار استنباطی
نتیجه گیری
محدودیت پژوهشی
پیشنهادات:
منابع