دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 110 KB
تعداد صفحات : 218
بازدیدها : 413
برچسبها : پایان نامه معارف اسلامی معاد
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلمعاد از دیدگاه امام خمینی (ره)
و ما خلقنا السموات والارض و ما بینهما لاعبین
مکتب پیامبران الهی بر اساس ایمان به مبدا و معاد استوار است مهمترین امری که در تمام اعصار مورد توجه فرستادگان خدا بوده و حداکثر مجاهده را در راه تحقق بخشیدن به آن مبذول میداشتند آن بوده که انسانها را آفریدگار جهان مومن ساخته و بر ایمان به روز معادشان تأکید و تقویت نمایند.
ایمان به خدا پایه اصل سعادت بشر و شرط اول انسان شدن و انسان زیستن است. ایمان به خدا قیود بردگیها را می-گسلد ، آدمی ر اآزاد می سازد، او را به ارزش انسانی خود متوجه می نماید و راه تعالی و تکامل را به رویش می-گشاید. ایمان به روز قیامت حس مسئولیت را در نهاد بشر بیدار می کند مردم را براه وظیفه شناسی سوق می دهد، و آنان ر ابه رعایت حدود انسانی خود و احترام به حقوق دیگران وادار می نماید. بیم از کیفر اخروی، به مسلمانان راستین آگاهی می بخشد و از گناه و نا پاکی بر حذر شان می دارد. امید به پاداش الهی، مؤمنین واقعی را فرمانبردار دین خدامی سازد و آنها را درستکار بار می-آورد. خلاصه اینکه ایمان به معاد، ضامن اجراء اوامر و نواحی خداوند و موجب تخلق انسان به سجایای پسندیده و اخلاق است.
ایمان به روز جزا در جهان بینی مکتب اسلام یکی از ارکان ضروری دین و از جمله اصول قطعی اعتقادی است.
آنچه باید مورد توجه قرارگیرد این است که در مقابل مکتب الهی اسلام ، مکتب مادی - قرار دارد.
با توضیح مختصر از مقایسه میان جهان بینی مکتب مادی با جهان بینی مکتب الهی اسلام موضوع روشن می شود . عدم ایمان به معاد چه تأثیری می تواند در زندگی فردی، اجتماعی و در نهایت مسیر تکاملی انسان بگذارد.
پیرو مکتب مادی معتقد است که جهان و انسان پدیدهایی هستند صد در صد مادی و بر اثر علل و عوامل گوناگون طبیعی ، انفعال های مختلف مواد به طور تصادف و اتفاق به وجود آمده اند.
در حالیکه پیرو مکتب اسلام عقیده دارند که هستی، منحصر به ماده و موجودات مادی نیست بلکه آنها قسمتی از عوالم وجودند و قسمت دیگر هستی، فوق ماده و ماوراء پدیده های مادی است ، هستی تمام موجودات مادی از خداوندی است که خود منزه از ماده ومبّری از نقائص مادی است.
پیرو مکتب مادی اعتقاد داردکه جهان و انسان دو پدیده بی هدفند و در پیدایش آنها برنامه عالمانه ای بکار نرفته ونقشه حکیمانه ای طرح نشده است بلکه هر دو در دامن طبیعت ، بدون محاسبه و مصلحت موجود شده اند. در حالیکه پیرو مکتب اسلام عقیده دارد که در خلقت خداوند بزرگ لغو و بیهوده وجود ندارد در تمام جهان هستی ، هیچ مخلوقی عبث و بی هدف آفریده نشده است.
مکتب مادی، انسان را پدیده یک بعدی می داند و عقیده دارد که آدمی چیزی جز ماده و خواص و آثار ماده نیست.
اعضاء و اجزایش ، قوای ظاهری و باطنیش ، عقل و هوش و تمام فعالیتهای برونی ودرونی هم همه مادی هستند حتی اندیشه ها و افکار انسان نیز ناشی از عوامل مادی است که در مغز جای گرفته اند در حالیکه مکتب الهی اسلام، انسان را دو بعدی می داند، یکی بعد مادی و دیگر بعد معنوی، قرآن کریم هم به بعد مادی ولقد خلقنا الانسان من سلله من طین و هم به بعد معنوی انسان اشاره می-کند که همان نفس یا روح آدمی است ثم انشأناه خلق آخر
پیرو مکتب مادی خود را مخلوق ماده نادان و معلول عوامل اتفاقی می داند پیرو مکتب الهی اسلام خود را مخلوق خدا می داند و عقیده دارد که خالق دانا او را بر مبنای حکمت و بر اساس مصلحت آفریده است به او عقل و هوش و فطرت توحیدی داده و با هدایت تشریعی مسیر حق را به او ارائه کرده است پیرو مکتب مادی تصور می کند که حیات انسان همانند سایر جانوران فقط در همین دنیای مادی است و با رسیدن مرگ به کلی پایان می پذیرد. در حالیکه پیرو مکتب الهی اسلام عقیده دارد آنچه زوال می-پذیرد جسم مادی انسان است و روح انسان همچنان باقی است و پس از مرگ با شرایط تازه ای به حیات خود ادامه می دهد.
امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای بزرگ دینی و سیاسی معاصر ماست که در نوع خود بی نظیر یا کم نظیر بود . امام در عرفان هم در حوزه نظر یک استاد مسلم بودنند، هم در حوزه عمل عارف و اهل طریقت بودنند.
آنچه قابل توجه است اینکه شخصیت سیاسی و عرفانی و فقهی امام (ره) بر اکثریت روشن است. البته با شدت و ضعف ، لکن اعتقاد دارم کمتر کسی از شخصیت فلسفی امام آگاهی دارد، و این درحالی است که ایشان حدود سه دهه فلسفه تدریس کردند. ایشان استادی همچون آیت الله رفیعی قزوینی درفلسفه داشته و شاگردی چون استاد مطهری تحویل جامعه داده اند.
مسأله معاد یکی از مهمترین مسائل در حوزه دین بوده و فیلسوفان در تبیین و اثبات آن بحث های مفصلی داشته اند در این تحقیق می خواهیم:
معاد از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) مورد بررسی قرار دهیم که قطعاً این امر ما را با اندیشه های فلسفی امام آشنا خواهد کرد. از خداوند بزرگ استمداد می طلبم این حقیر را در این تحقیق موفق گرداند.
فصل اول
مقدمه: هر انسانی فطرتاً میل به کمال و جاودانگی دارد، شاید بسیاری از انسانها تصویری منطقی از کمال و جاودانگی در ذهن خود نداشته باشند وهر انسانی کمال را چیزی بداند که حقیقت کمال غیر از آن باشد، اما آنچه مسلم است اینکه بشر در جستجوی کمال است فقدان انسانها سبب شده است که همواره به سوی وجدان در حرکت باشند.
میل به بقاء که مهمترین عامل آن حب ذات می تواند باشد از دلایل مهم گرایش انسان به مسأله جاودانگی است. قوانینی که در طبیعت حاکم است عقلاً نشانگر آن است که تحقق کمال و جاودانگی در این عالم برای انسان ممکن نخواهد بود و عالم دیگری باید وجود داشته باشد تا تحقق کمال میسر شود. مسأله معاد از این جهت اهمیت فراوان دارد چرا که کمال و جاودانگی با وجود آن معنای واقعی پیدا می کند، تبیین عقلائی و اثبات آن ، می تواند میل به جاودانگی را در انسانها به صورت منطقی و هدفمند تقویت نماید و این امر در سیر زندگی بشر به لحاظ کیفی تأثیر بسزائی خواهد داشت. تأکید ادیان الهی ، خصوصاً دین مبین اسلام و فیلسوفان حاکی از اهمیت این موضوع است.
فهرست سرفصل مطالب
فصل اول ضرورت وجود معاد
فصل دوم تجرد نفس
فصل سوم حدوث نفس
فصل چهارم تناسخ
فصل پنجم مرگ
فصل ششم برزخ
فصل هقتم معاد جسمانی
فصل هشتم معاد روحانی
فصل نهم بررسی آیات و روایات مربوط به معاد از منظر امام
منابع
خرید و دانلود آنی فایل