پایان نامه رابطه هیجان خواهی و جنسیت در دانش آموزان

پایان نامه رابطه هیجان خواهی و جنسیت در دانش آموزان پایان نامه رابطه هیجان خواهی و جنسیت در دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 143 KB

تعداد صفحات : 58

بازدیدها : 606

برچسبها : هیجان خواهی جنسیت

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و پایان نامه بررسی رابطه بین هیجان خواهی و جنسیت در بین دانش آموزان سال سوم مقطع متوسطه شهر تهران

دانلود پروژه تحقیقاتی و پایان نامه بررسی رابطه بین هیجان خواهی و جنسیت در بین دانش آموزان سال سوم مقطع متوسطه شهر تهران

موضوع این تحقیق بررسی رابطه بین هیجان خواهی و جنسیت در بین دانش آموزان سال سوم مقطع متوسطه شهر تهران بوده است روش نمونه گیری دراین پژوهش روش خوشه ایی چند مرحله ای می باشد برای سنجش میزان هیجان خواهی از آزمون هیجان خواهی زاکرمن استفاده گردیده است و روش آمار آزمون T می باشد. نتیجه پژوهش نشان داد که بین میزان هیجان خواهی پسران و دختران تفاوت معنی دار وجود ندارد.

آنچه که هویت ما را می سازد چیست؟ و در جواب می توان گفت تا حدودی شامل آگاهی ما از طبقه بندی های اجتماعی است که فرهنگی مقرر کرده و نیز پذیرفتن این طبقه بندیهاست و تا حدودی نیز شامل خصوصیات فردی ای است که ما مستقلا آنرا می گیریم. یکی از طبقه بندی های اجتماعی عمده در هر جامعه ای جنسیت است.

غالبا اولین سوالی که در مورد یک بچه می پرسند این است که پسر است یا دختر؟ در فرهنگ ما و سایر فرهنگها مجموعه ای از علایق، خصوصیات شخصیتی و رفتارها زنانه یا مردانه تلقی می شود. ما از همان آغاز کودکی این معیار فرهنگی را می آموزیم و کسب می کنیم.

یکی از علل تفاوتهای فردی در پذیرش رفتار و علایق ویژه یک جنسی احتمالا این است که اهمیت مفاهیمی جنسیتی برای بعضی از کودکان بیش از کودکان دیگر است. براساس این فرضیه هر چند که همه اعضاء یک جامعه از انتظاراتی که از مردان و زنان می رود. کاملا آگاهند برای بعضی از مردم مساله جنسیت مقوله به خصوص پراهمیتی است. بعضی، بسیاری از امور را براساس الگویابی جنسیتی تعبیر می کنند، سایرین در مورد مردم و موقعیتها بر اساس سایرمقوله ها قضاوت می کنند و به مساله جنسیت توجه نسبتا کمی دارند. مینا را در نظر بگیرید که به پارکی می رود که عده ای در آنجا سرگرم بازی والیبال هستند. او می خواهد تصمیم بگیرد که آیا با آنها بازی کند یا نه. اگر طرحواره های جنسیتی از نظر او اهمیت داشته باشد با خودش فکر خواهد کرد که آیا این بازی زنانه است یا مردانه. احتمالا نگاه می کند ببیند سایر دخترها هم بازی می کنند یا نه. و آیا مریم که طرحواره های جنسیتها برایش چندان اهمیت ندارد با خودش فکر می کند که آیا قبلا که این بازی را کرده لذت برده یا نه او تصمیمش را در مورد بازی کردن براساس معیارهای غیراز جنسیت قرار می دهد. چه چیزی در مریم وجود دارد که در تصمیم گیری متفاوت از مینا عمل می کند آیا این هیجان خواهی مریم نیست که باعث چنین تصمیمی می شود یا طرحواره ذهنی مریم متفاوت است و به جنسیت اهمیت نمی دهد.

سوالهای تحقیق:

1- هیجان و هیجان خواهی چه مقدار باعث تغییر رفتار در فرد می شود؟

2- آیا بین هیجان خواهی و جنسیت رابطه وجود دارد؟

موضوع تحقیق:

موضوع اصلی این پایان نامه مقایسه بین هیجان خواهی در بین دانش آموزان دختر و پسر سال سوم مقطع متوسطه شهر تهران می باشد.

ویژگی افراد هیجان خواه

زاکرمن و همکاران وی دریافتند که هیجان خواهی در نتیجه سن تغییر می کند. افراد جوانتر بیشتر از افراد مسن تر به جستجوی حادثه، ریسک وتجربیات جدید گرایش دارند.

نمره های آزمون آزمودنی های نوجوانان تا 60 ساله نشان دادند که هیجان خواهی با افزایش سن کاهش می یابد. وحدود 20 سالگی آغاز می شود در چهار مولفه هیجان خواهی تفاوتهای جنسیت معناداری پیدا شده است. مردان در هیجان زندگی و ماجراجویی، بازداری زدایی، و حساسیت نسبت به یکنواختی، نمره های بالاتری گرفتند.

زنان در تجربه جویی نمره های بالاتر گرفتند. نتایج مشابهی ازآزمودنیهای آمریکا، انگلستان، اسکاتلند، ژاپن و تایلند به دست آمده است.

زاکرمن دریافت با وجود آنکه برخی افراد زیاد هیجان خواه از فعالیتهایی چون کوهنوردی، پرواز با هواپیما بی موتور، مسابقات اتومبیل رانی، اسکی و غواصی لذت می برند و افراد کم- هیجان خواه عموما از آنها لذت نمی برند. تفاوتهای رفتاری همیشه چشمگیر نیستند. برخی از افراد زیاد هیجان خواه تجربه های متنوع را به تجربیات خطرناک ترجیح دارند. آنها شرکت در گروههای رویارویی، آموزش مراقب و آزمایشهای روان شناختی جدید را ترجیح می دهند. زمانی که برانگیختگی اولیه این تجربه ها فروش می کند، افراد زیاد هیجان خواه معمولا این فعالیتها را قطع می کنند زیرا آنها دیگر سطح مطلوب تحریک را ایجادنمی کنند. افراد زیاد هیجان خواه با احتمال بیشتری سیگار می کشند. الکل مصرف می کردند با سرعت رانندگی می کنند، تصادف و محکومیت های بیشتری به خاطر رانندگی به هنگام مستی داشتند و به فعالیتهای جنسی زیاد می پردازند.

زاکرمن و همکاران او مقدار زیادی پژوهش انجام دادند که نمره های SSS را با مقیاسهای جنبه های دیگر شخصیت همبسته کرد. مخصوصا در مورد مولفه بازداری زدایی، به عامل برون گرایی و گرایشهای غیراجتماعی وابسته به روان پریش خوبی به صورتی آیزنگ توصیف شده مربوط بودند. زاکرمن نتیجه گرفت که افراد زیاد هیجان خواه از نظر خودمحوری، برون گرا هستند بدان معنی که آنها افراد دیگر را فقط به عنوان منبع تحریک مورد توجه قرار می دهند.

فرایندهای شناختی و هیجان خواهی

افراد زیا دهیجان خواه، نمادها و شکل ها را بسیار سریعتر از افراد کم هیجان خواه تشخیص می دهند که این بدان معنی است که افراد زیاد هیجان خواه اطلاعات را سریعتر پردازش می کنند. آنها همچنین بهتر می توانند اطلاعات جدید را ضمیمه دیدگاه خود نسبت به جهان کنند. افراد زیاد هیجان خواه پیچیدگی بیشتری را در تحریک دیداری ترجیح می دهند در حالی که افراد کم هیجان خواه ثبات، سادگی و تقارن را ترجیح می دهند در حالی که افراد کم هیجان خواه ثبات، سادگی و تقارن را ترجیح می دهند. افراد زیاد هیجان خواه از افراد کم هیجان خواه بهتر می توانند توجه خود را متمرکز کنند. افراد زیاد هیجان خواه از افراد کم هیجان خواه نمره های بهتری درمدرسه و دانشگاه کسب نمی کنند. زاکرمن اظهار داشت که چون افراد زیاد هیجان خواه بیشتر به فعالیتهای تفریحی می پردازند وقت کمتری را صرف مطالعه می کنند.

...

رشد الگویابی جنسیتی

کودکان بین سنین 18 ماهگی و سه سالگی درباره هویت جنسی شناختی دست کم ناقص، کسب می کنند. آنان می آموزند که خود و دیگران را به عنوان زن یا مرد طبقه بندی کنند با وجود این، درک کودکان از جنسیت در دوران پیش از مدرسه محدود است. بعضی از گفته های کودکان موید این نکته است. مثلا پسر سه ساله ای به والدینش گفت که وقتی که بزرگ شد می خواهد مادر بشود یا کودک دیگری وقتی که دید مادرش لباس مردانه پوشیده تعجب کرد وبه او گفت که تو مردی.

...

چکیده

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

سوالهای تحقیق

موضوع تحقیق

فرضیه تحقیق

اهمیت و ضرورت و هدف تحقیق

تعریف اصطلاحات

فصل دوم (ادبیات و پیشینه تحقیق)

انگیزش

تظاهرات انگیزش

هیجان

هیجان به مثابه الگوهای پاسخ

ابزار و بازشناسی هیجانها

ابزار هیجان در چهره پاسخهای فطری

بازشناسی حالتهای هیجانی افراد بهنجار

پسخورانه حاصل از هیجانهای برانگیخته

بازشناسی حالتهای هیحان افرادی که دچار آسیب مغزی شده اند

رابطه بین هیجان و انگیزش

دیدگاهها و نظریه های هیجان

-نظریه جیمز لانگه

- دیدگاه شاخته: انگیختگی بی علت

- دیدگاه ماندار: اهمیت هیجانی و قفسه ها

- دیدگاه آرنولد: ارزیابی نخستین

- دیدگاه لازاروس: ارزیابی نخستین

- دیدگاه ونیر

- فرضیه پسخورانه صورتی

آزمایش فرضیه و پسخورانه صورتی

- دیدگاه ایزارد: نظریه هیجانهای متمایز

- دیدگاه دوسیستمی

ویژگیهای افراد هیجان خواه

فرایندهای شناختی و هیجان خواهی

ترجیحات شغل و نگرشها

تفاوتهای فیزیولوژیکی

رشد نقشهای جنسیتی

الگویابی جنسیتی

رشد الگویابی جنسیتی

گرفتن رفتار الگویابی جنسیتی

الگویابی جنسیتی از کجا شروع می شود؟

فصل سوم

جامعه مورد مطالعه و روش نمونه گیری و مدل آماری

فصل چهارم

محاسبات آماری و نتایج

فصل پنجم

خلاصه و نتیجه گیری

محدودیت ها

منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید