مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدل تعالی سازمانی EFQM

مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدل تعالی سازمانی EFQM مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدل تعالی سازمانی EFQM

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 239 KB

تعداد صفحات : 51

بازدیدها : 671

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدل تعالی سازمانی EFQM

مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدل تعالی سازمانی EFQM

در 51 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

تعالی در لغت به معنی بلند شدن و برتر شدن است و تعالی سازمانی به معنای تعهّد سازمانی به رشد و توسعه پایدار و دایمی شرکت در جهت کسب رضایت مشتری و افزایش مستمر سودآوری شرکت در یک محیط ملّی فراگیر و حمایت کننده می باشد. تعالی سازمانی تابع شرایط ویژه، فرهنگ،  محیط داخلی و خارجی و کسب و کار،  ویژگی نیروی انسانی سازمان،  نقاط قوّت و ضعف و فرصت ها و تهدید هایی است که سازمان را در بر گرفته است (جلوداری ممقانی،1389).

مدل های تعالی سازمانی در قالب الگوهای ارزیابی در صورتی که درست بکار گرفته شوند، ابزارهای کارآمدی هستند که می توانند مفاهیم و ارزش های سازمانی، تدوین و اجرای برنامه های استراتژیک، به کار گیری روش های خود ارزیابی، یادگیری سازمانی و بهبود مداوم را در سازمان ها نهادینه نموده و امکان شناسایی بهترین فرآیندها را فراهم سازند (قورچیان،1388).مدل های تعالی سازمانی به سازمان کمک می کنند تا با مقایسه وضع موجود و مطلوب خود تفاوت ها را شناسایی و سپس با شناسایی عارضه ها و بررسی علل وقوع آن ها،  راه حل های بهینه سازی وضع موجود را تعیین و اجرا نمایند(نجمی وحسینی، 1387).

معیارهای توانمند سازآنچه که یک سازمان انجام می دهد را پوشش می دهند و عواملی هستند که سازمان را برای رسیدن نتایج عالی توانمند سازو معیارهای نتایج، نتایجی هستند که یک سازمان بدست می آورد و بیان کننده دستاوردهای حاصل از اجرای مناسب توانمند سازهستند. روش امتیاز دهی در مدل تعالی به این صورت است که کل امتیاز در این مدل 1000 است که معیارهای توانمند ساز50 درصد ارزش کل معادل 500 امتیاز را به خود اختصاص می دهد که وزن زیر مجموعه 5 معیار آن عبارت است از: فرآیندها 14درصد،  رهبری 10 درصد،  مشارکت و منابع 10 درصد،  کارکنان 9 درصد و خطّ مشی و استراتژی 8 درصد است. معیارهای نتایج نیزاز 50 درصد ارزش کل معادل 500 امتیاز برخوردارند که وزن زیر مجموعه آن عبارتند از: نتایج مشتریان 20 درصد، نتایج کارکنان 9 درصد نتایج جامعه 6 درصد و نتایج کلیدی عملکرد 15 درصد(صالحی،1389).

...

 

2-4- تاریخچه مدلهای تعالی سازمانی

درسال 1950 مؤسّسه اتّحادیّه دانشمندان و مهندسین ژاپن[1] آقای دكتر ادوارد دمینگ را برای انجام سخنرانی های مختلفی در زمینه كیفیّت به ژاپن دعوت نمود و در سال 1951 این مؤسّسه به پاس خدمات دكتر دمینگ در زمینه كیفیّت جایزه ای به نام ایشان بنیان نهاد. مدلی كه جایزه دمینگ بر اساس آن تهیّه گردید و از دهه پنجاه میلادی در ژاپن به اجرا در آمد عمدتاً بر كیفیّت محصولات و روش های كنترل كیفی استوار است به بیان دیگر مدل جایزه دمینگ بر این اصل استوار است كه برای تولید محصولات وخدمات با كیفیّت بالا نیاز به هماهنگی همه جانبه و فراگیر در سطح سازمان است.  این مدل نگرش جدیدی در بحث كیفیّت ایجاد كرد و همین تفكّر نگرش فراگیر  منجر به ظهور «كنترل كیفیّت فراگیر» در دهه 60 میلادی گردید(امیران،1384).

مدیریّت كیفیّت فراگیر روشی است برای مدیریّت و اداره سازمان جهت تعیین كیفیّت با مشاركت همه اعضای سازمان كه از طریق جلب رضایت مشتری و تأمین منافع همه ذینفعان بدست می آید (امیری،1384).

موفقیّت ژاپن در به كارگیری روش های علمی كسب و كار تهدیدی جدی برای شركت های آمریكائی ایجاد كرد به طوریكه در دهه 80 بسیاری از آن ها با واگذار كردن بازار به رقبای ژاپنی در آستانه ورشكستگی قرار گرفتند این تهدیدات منجر گردید كه شركت های غربی در روش های كسب و كار خود تجدید نظر كرده و مدیریّت كیفیّت فراگیر را بطور گسترده بكار گیرند(الهی،1378).

جایزه كیفیّت و سرآمدی کانادا[2]در سال 1983 و پس از آن در سال 1987 جایزه ملّی كیفیّت مالكوم بالدریج درآمریكا از اولین گام هایی بودند كه برای بخشیدن دید فراگیر به مدل هایی كه برای ارزیابی در مؤسّسات صنعتی و غیر صنعتی مورد استفاده قرار می گرفتند برداشته شد و این مدلها  در واقع پوشش دهنده تمامی اجزای یك كسب و كار با در نظر گرفتن منافع تمامی ذینفعان بود (بلال زاده،1387).


[1] Union Of Japanese Scientists And Engineers

[2] Canadian  Quality And Business Excellence Award

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید