دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی

دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی

دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 42 KB

تعداد صفحات : 82

بازدیدها : 274

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی

دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی

قسمتهایی از متن و فهرست:

طرح تحقیق

دوپینگ نوعی تقلب در ورزش است و هیچگونه جایگجاه مثبتی در ورزش ندارد و به همین دلیل نیاز به ان هیچگونه الزامی نیست ولی در بعضی موارد دیده می شود که بعضی از ورزشکاران برای رسیدن به سکوی قهرمانی است به دوپینگ می زنند بدون آن که بدانند چه اثرات بدی بروی ان ها می گذارند به همین دلیل من این موضوع تحقیق و انتخاب کردم تا به این وسیله ورزشکاران را از اثرات مضر دوپینگ مطلع سازم به همین دلیل فکر می کنم یکی از نیازهای جامعه ورزشی داشتن اصلاحات لازم درباره این موضوع است پس آرزو می کنم که توانسته باشم قدمی هر چند کوچک در ین راه بسیار طولانی بود داشته باشم در هیمن راستا نظر شما را به سخنان (خوان آنتونیوهامادانش) رئیس کمیته بین  المللی المپیک جلب می کنم.

«دوپینگ نوعی تقلب است . دوپینگ خویشاوند مرگ است؛ مرگ فیزیولوژیکی است که در اثر تغییردادن شدید و گاها غیرقابل برگشت فرایندهای طبیعی بدن از طریق دستکاریهای غیرعادلانه روی می دهد. مرگ فیزیولوژیکی است که در طی سالهای اخیر موارد تکان دهنده ای از ان مشاهده شده است. دوپینگ مرگ روحی و عقلی است، زیرا فرد موافقت می کند که تقلب کند  و توانایی های خود را نادیده بگیرد، با توسل به دوپینگ ناتوانی و بی کفایتی خود را می پو سعی می کند مافوق توان و قدرت خویش باشد و نهایتا دوپینگ مرگ اخلاقی است زیرا موجب می شود که فرد خاطی توانایی قوانین موجود در جوامع انسانی را زیر پا بگذارد»

مقدمه

همگام با پیشرفت سایرعلوم، دنیای طب و دارو نیز دچار تغییر و تحولاتی می شود یک سری داروهای  جدید وارد بازار گشته و یک سری داروها مصرفشان منسوخ می گردد. متاسفانه همواره یک عدد از این پیشرفتها استفاده سوء می برند و در همین راستا، استعمال داروها نیروزا و محرک در ورزش یکی از مسائلی است که جوامع کنونی با آن روبرو هستند و از یک طرف دیگر، شوق شهرت طلبی  عنوان پرستی مصرف اینگونه داروها را وسوسه کرده و بر آن دامنه می زند. ...

...

داروهای محرک

اولین گروه از داروی ممنوعه داروهای محرک هستند و تا کنون متجاوز از 40 نوع داروی محرک در ورزش ممنوع اعلام شده است . مسلما توضیح کامل ه رتک تک آنها از حوصله این کتاب خارج بوده و فقط داروی محرک پرمصرف یعنی آمفتامین ، کوکائین ، کافئین استریکنین، متیل فنیدات، افدرین و پمولین در اینجا توضیح داده می شود. ترکیبات فوق بیشتر در رشته های دو و میدانی، دوچرخه سواری و فوتبال که لازم است ورزشکار مسافت طولانی را طی کند مصرف می شوند  و استعمال آنها موجب می گردد که ورزشکار احساس خستگی نکرده و از طرف دیگر با بالا بردن سطح آگاهی و هوشیاری ذهنی قدرت و کارآیی ی را در حین مسابقه دوچندان می کند.

در مورد هر کدام از داروها درباره تاریخچه، مکانیستم اثر، اثرات آن روی بدن و عوارض شرح داده می شوند و سعی می گردد این توضیحات با ذکر نمونه ای از ورزشکاران دو پینگی همراه باشد.

آمفتامین Amphetamine

آمفتامین قویترین داروی محرک اعصاب است. این دارو در اواخر سال 1920 تهیه و در سال 1936 وارد دنیای طب گردید. سوء استفاده از این دارو از سال 1940 آغاز شد بطوری که در جنگ جهانی دوم در میان سربازان ارتش مصرف بالایی داشت و آن هم شکل استنشاقی دارو بود. در آن موقع به مصرف کنندگان آمفتامین RUN می گفتند. آمفتامین ارتباط نزدیکی با آلکالوئید Cathinone دارد، این آلکالوئید از برگهای گیاهی بنام Khat , Catha Edulis که در خاورمیانه و آفریقا یافت می شود بدست می آید. جویدن برگهای تازه این گیاه منجر به علائم و اثراتی می گردد که از امفتامین غیرقابل افتراق است. ...

...

فصل اول

طرح تحقیق......................... 4

مقدمه .......................... 5

فصل دوم.................................. 8

تاریخچه دوپینگ.............................. 9

تعریف دوپینگ............................ 12

تقسیم بندی و انواع دوپینگ............. 12

فصل سوم

دوپینگ خون و عوارض آن.................. 17

فرضیه ها و وسوالات دوپینگ خون.............. 27

فصل چهارم

دوپینگ داروهای محرک .............................. 29

سوالها و فرضیه های دوپینگ دارو محرک.............. 54

فصل پنجم

هورمون های پپتیدی...................... 55

ارتیروپویتین...................................... 61

انسولین...................................... 62

ماری جوآنا.......................... 63

سوالات و فرضیه های هورمون و مارج جوانا........ 71

فصل ششم

آزمایش دوپینگ........................................ 73

کنترل دوپینگ............................................ 73

کنترل دوپینگ در ایران.................................. 74

شیوه های کنترل دوپینگ ............................... 75

هدف کلی افرادی که از دوپینگ استفاده می کنند.... 79

منابع   82

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید