مبانی و پیشینه نظری هوش معنوی

مبانی و پیشینه نظری هوش معنوی مبانی و پیشینه نظری هوش معنوی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 56 KB

تعداد صفحات : 32

بازدیدها : 444

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 24000 تومان

خرید این فایل

مبانی و پیشینه نظری هوش معنوی

مبانی و پیشینه نظری هوش معنوی

در 32 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx 

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه

مبانی هوش معنوی

توجه به بعد معنوی انسان در عصر جدید به گونه ای است كه دانشمندان و به ویژه كارشناسان سازمان جهانی بهداشت انسان را موجودی زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف می كنند در راستای این جهت گیری معنوی و به موازات بررسی رابطه ی بین دین و معنویت و دیگر مولفه های روان شناختی گروهی از پژوهشگران درصدد تعریف مفاهیم جدیدی در ارتباط با دین و معنویت بودندبه موازات این جریان، گاردنر (1999) مفهوم هوش معنوی را در ابعاد مختلف مورد نقد و بررسی قرار داد و پذیرش این مفهوم تركیبی معنویت و هوش را به حالت چالش كشید. هوش معنوی موضوع جالب و جدیدی است كه مطالب نظری و نیز یافته های پژوهشی و تجربی در مورد آن بسیار اندك است. (سهرابی 1385).

تعریف هوش

هوش به عنوان یك توانایی شناختی در اوایل قرن بیستم توسط آلفرد بینه مطرح شد. او همچنین آزمونی را برای اندازه گیری میزان بهره ی هوشی افراد ابداع كرد. بعد ها لویس ترمن و دیوید و كسلر آزمون های جدیدی را ساختند. در دو دهه اخیر مفهوم هوش به حوزه های دیگری مانند هوش هیجانی، هوش طبیعی، هوش وجودی و هوش معنوی گسترش یافته است. علاوه بر این هوش به عنوان یك توانایی كلی محسوب نمی گردد. بلكه به عنوان مجموعه ای از ظرفیت های گوناگون در نظر گرفته می شود. هوش داری تعاریف گوناگون می باشد. در یك تعریف نسبتا جامع، هوش را می توان ظرفیت یادگیری دانش كسب شده و توانایی سازش یافتگی با محیط دانست. (سهرابی،1385). ...

....

تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

هارلی و هارمن (1993) به این نتیجه رسیدند كه كاركنانی كه احساس میكنند سازمانشان به آنها یك حس نیرومندی از وابستگی و حس حقیقی ازهدف ارائه میدهد، در كار خود خلاق تر و نوآورتر و رشد  وجود دارد.

مك نایت و میلیمان (1994) ارتباط علَی بین معنویت و افزایش نوآوری در محیط كار در تحقیقات تكمیلی خود نشان داد كه رابطه مثبت بین معنویت با افزایش رضایتكاركنان، تلاش، مشاركت و همكاری، خلاقیت و عملكردوجود دارد.

بر طبق گفته گیبونس (1998) گرایش رهبری معنوی به افزایش توانمند سازی کارکنان است که به وسیله ایجاد شجاعت و اعتماد به نفس در رقابت ایجاد می‌شود.

گی بنز (2000) از انجام یك فرا تحلیل از تحقیقات صورت گرفته در زمینه معنویت چنین بیان میكندهرچند معنویت در كار، مفهومی فلسفی و فردی عمیقی را در خود دارد، با وجود این، تقریباً «تمام تعاریف علمی در این زمینه اذعان دارند كه معنویت دركار برگیرنده و مفهومی از احساس تمامیت و به هم پیوستگی در كار و درك ارزشهای عمیق در كار است. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید