دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 45 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 486
برچسبها : بهره وری بهره وری سازمانی مبانی نظری
مبلغ : 15000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهشی بهره وری فصل دوم پایان نامه
فایل دانلودی حاضر که به فصل دوم پایان نامه (مبانی و پیشینه نظری) در مورد بهره وری در سازمان اختصاص دارد دارای منابع درون متنی و پایانی فارسی و انگلیسی به شیوه APA می باشد که در زیر بخشهایی کوتاه از متن آن آورده شده است.
بخشهایی از متن مبانی نظری
یکی از اهداف هر سازمان، دست یابی به بهره وری است. برای رسیدن به این هدف، راهی جز توسل به نوعی دیدگاه سیستمی، بومی و کاربردی وجود ندارد. موفقیت های چشمگیر دهه ی اخیر سازمان هایی با حداقل امکانات از یک سو و شکست سازمان هایی با بهترین توانایی های مادی از سوی دیگر بیانگر نقش قابل توجه عوامل غیر مادی و معنوی در موفقیت آنها بوده است.
بهبود بهره وری موضوعی بوده که از ابتدای تاریخ بشر و در کلیه نظامهای اقتصادی و سیاسی مطرح بوده است. اما تحقیق درباره چگونگی افزایش بهره وری بطور سیستماتیک و در چارچوب مباحث علمی تحلیلی از حدود 230 سال پیش به این طرف به طور جدی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. واژه بهره وری برای نخستین بار به وسیله فرانسوا کنه ریاضیدان و اقتصاددان مکتب فیزیوکراسی (حکومت طبیعت) به کار برده شده است. در سال 1883 فرانسوی دیگری به نام لیتره، بهره وری را دانش و فن تولید تعریف کرد. در سال 1950 سازمان همکاری اقتصادی اروپا به طور رسمی بهره وری را چنین تعریف کرد: بهره وری حاصل کسری است که از تقسیم مقدار یا ارزش محصول بر مقدار یا ارزش یکی از عوامل تولید بدست می آید.
کوشش های بشر همواره بر آن بوده تا حداکثر نتیجه را با کمترین امکانات و عوامل موجود به دست آورد. این کوشش ها را می توان دست یابی به بهره وری بالاتر نامید. بهره وری، مفهومی است که به عنوان یک ویژگی بسیار مهم به سیستم های باز نسبت داده می شود و اهمیت آن تا اندازه ای است که می توان آن را هدف نهایی هر سیستمی به حساب آورد. ...
معمولا سه دیدگاه به شرح زیر درباره بهره وری مطرح می شوند:
بهره وری از دیدگاه سیستمی طبیعت پیچیده تری داشته و در کل سیستم مطرح می گردد. بهره-وری عبارت است از نسبت بین مجموعه خروجی های یک سیستم به ورودی های آن.
این تعریف در سیستم های مختلف اجتماعی، فرهنگی و صنعتی کاربرد دارد.صورت کسر که خروجی های سیستم هستند می تواند به شکل فیزیکی (حجم محصول، تعداد افراد فارغ التحصیل و ... ) و مخرج کسر (مقدار مواد اولیه یا ساعت کار نیروی انسانی و ماشین آلات و...) تعریف گردد و یا اینکه به شکل معیارهای ارزش مالی یا واحد پول رایج در هر کشور اندازه گیری می شوند. ...
بهره وری در ژاپن موضوعی ملی و فراگیر است و به عنوان یک رویکرد تاریخی، استراتژی بهبود بهره وری در کنار کنترل کیفیت جامع و مدیریت کنترل جامع مطرح می گردد.
از نظر اقتصادی مقدار محصول یا خروجی، تابع عوامل سرمایه و نیروی کار فرض می گردد لذا افزایش مهارت نیروی کار و یا تغییرات تکنولوژی و یا افزایش مهارت به همراه بهبود تکنولوژی می تواند موجب افزایش مقدار تولید و حرکت تابع تولید به سمت بالاتر و از آنجا موجب افزایش بهره وری شود. به طور کلی امروزه بهره وری نگرشی اقتصادی فنی و فرهنگی نسبت به تولید است که در آن انسان فعالیت های خود را هوشمندانه و خردمندانه انجام می دهد تا بهترین نتیجه را با کمترین هزینه ودر مدت زمان کمتر به دست آورد. گرچه بهره وری را به صورت کلاسیک بیشتر در امور اقتصادی تعریف کرده اند، ولی می توان مفهوم بهره وری را در همه امور زندگی روزمره تا چرخه عظیم صنعت در نظر گرفت. ...
فهرست مطالب مبانی نظری
بهره وری
تعاریف بهره وری
دیدگاه های مختلف درباره بهره وری
تعریف بهره وری از دیدگاه سیستمی
بهره وری از دیدگاه ژاپنی
رویکرد اقتصادی بهره وری
عوامل مؤثر بر بهره وری
عوامل مؤثر بر کاهش بهره وری
بهره وری در ایران
اهداف توسعه منابع انسانی
بهره وری و راهبرد منابع انسانی
بهبود بهره وری نیروی انسانی
پژوهش های انجام شده
الف) پژوهش های خارج از کشور
ب) پژوهش های داخلی
فهرست منابع
منابع فارسی
منابع انگلیسی
خرید و دانلود آنی فایل