تحقیق احكام سقط جنین یا سقط حمل

تحقیق احكام سقط جنین یا سقط حمل تحقیق احكام سقط جنین یا سقط حمل

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 33 KB

تعداد صفحات : 58

بازدیدها : 177

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

بررسی احكام سقط جنین یا سقط حمل

قسمتهایی از متن:

مقدمه
سقط جنین یا سقط حمل یكی از جرائمی است كه جوامع پیوسته با آن درگیر بوده اند و راه یابی برای مقابله با آن از جمله مسائل و مشكلات جوامع بشری بوده و از دیرباز نیز مقررات خاصی برای جلوگیری از وقوع این پدیده و تعقیب و مجازات مرتكبان آن تدوین شده است . نكته قابل ذكر آن است كه قوانین و مقررات و همچنین در كتب و آثار صاحبنظران كیفری ، راجع به مفهوم و معنی این جرم و مجازات آن اتفاق نظر دیده نمی شود .
منشا اختلاف نظر بیشتر تفسیر هدف و سیاست كیفری قانونگذار در وضع آن دسته از مقررات كیفری است كه در جهت حمایت از تكامل دوران عادی حاملگی مادر تدوین شده است 1 . علاوه بر این بین مفهوم لغوی و پزشكی و عرفی این پدیده تفاوتهائی موجود است كه موجت گسترش دهمنه این اختلاف می باشد .
در حقوق ایران تدوین كنندگان قانون مجازات عمومی سابق در بحث مربوط به " قتل و ضرب و جرح عمدی " مقررات حاكم بر این پدیده را در مواد 180 تا 184 بدون توجه به منابع فقهی و موازین اسلامی آن آورده اند و در تدوین آن تحت تاثیر قانون جزای فرانسه بوده و بدون اشاره به تعریف این پدیده ، از استعمال سقط ( جنین ) خودداری كرده و در همه جا اصطلاح " سقط حمل عمدی " را بكار برده اند . ...

...

نظری فقهای امامیه
1 _ مجقق در شرایع می گوید : ( و تجب الكفاره هنامع مباشره الجنایه).
2 _ در كتاب جواهر الكلام در شرح عبارت فوق آمدهاست : (بلا خلاف و لااشكال لتحقیق موجبها) یعنی در حكم مذكور خلاف و اشكالی وجود ندارد زیرا موجب كفاره كه قتل است در اینجا صدق می كند.
3 _ در مختصر النافع آمده است : ( و كذا تجب بقتل الجنین ان ولجته الروح و لا تجب قبل ذالك).
4 _ شهید در لمعه می گوید : (و تجب الكفاره مع المباشره) از عبارت شهید اطلاق استفاده می شود خواه قبل از پیدایش روح باشد خواه بعد از آن.
5 _ شهید در روضه در شرح عبارت فوق می نویسد : ( و تجب الكفاره بقتل الجنین حیث تلجه الروح و قیل مطلقاً مع المباشره لقتله لامع التسبیب كغیره) وعبارت شهید را مقید می كند و می گوید قتل جنین بعد از پیدایش روح موجب كفاره است و گفته شده است كه در اسقاط جنین مطلقا خواه قبل از پیدایش روح باشد خواه بعد از آن كفاره بر جانی واجب می شود.
بنظر می رسد كه كفاره در اسقاط جنین واجب نیست خواه قبل از پیدایش روح باشد و خواه بعد از آن . در گذشته گفته شد در موضوع ادله ای كه كفاره قبل را برقاتل واجب می كند عنوان مومن یا عنوان الرجل اخذ شده است بنابراین اگر چه بر سقط جنین بعد از پیدایش روح قتل می كند لكن عنوان مومن یا رجل بر آن صادق نیست بلكه كفاره واجب نمی شود.
نظریه مخالفین
1 _ در سرائر آمده است (ولا كفاره علی قاتل الجنین بحال) بر قاتل جنین در هیچ حالی كفاره واجب نمی شود از اطلاق این عبارت استفاده می شود كه بن ادریس فرقی بین قبل از پیدایش روح و بعد از آن نمی گذارد. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید