تحقیق در مورد ضرب و جرح عمدی

تحقیق در مورد ضرب و جرح عمدی تحقیق در مورد ضرب و جرح عمدی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 17 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 200

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

تحقیق در مورد ضرب و جرح عمدی

فهرست مطالب:

عنوان                            صفحه

آشنایی با موارد ضرب و جرح عمدی                  2

چه عملی دفاع و مشروع تلقی می شود                 6

مجازات شروع به قتل عمدی             10

مجازات شروع به قتل عمدی توام با ضرب و جرح مجنی علیه            16

اجرای قصاص عضو          19

منابع                    23

...............................................................

بخشهایی از متن:

ضرب و جرح از جمله جرایمی است که به تمامیت جسمانی دیگری آسیب وارد می کند و در زمره جرایم علیه اشخاص است. شدت وضعیت آسیب ها بر حسب شرایط زمانی و مکانی و خصوصیات طرفین درگیر، متغیر است. این جرم از زمان های بسیار دور در بین جوامع بشری وجود داشته و به لحاظ ضعف و فقر فرهنگی یا کمبود مسایل اقتصادی و اجتماعی به اشکال مختلف بروز کرده است. امروزه نیز عوامل مختلفی چون خصوصیات محیطی، قومی، فردی و مزاجی و ... در بروز این جرم موثر بوده و بر روی بزه دیده و اطرافیان او و اشخاصی که ناظر چنین صحنه های خشونت آمیزی هستند آثار مختلفی می گذارد.

ضرب در لغت به معنی "زدن" است و از حیث حقوقی به صدماتی گفته می شود که وارد کردن آن ها موجب از هم گسیختگی ظاهری نسوج و جاری شدن خون از بدن نمی شود. از این رو تورم، کبودی، پیچ خوردن مفاصل بدون شکستگی، خون مردگی و .. ، از مصادیق ضرب هستند. ضرب ممکن است با دست یا پا یا تمام سنگینی بدن و امثال آن یا با استفاده از ابزاری مثل چوب و سنگ باشد. بنابراین ملاک تشخیص وارد کردن صدمه بدون خونریزی، ظاهری است.

اما جرح در لغت به معنی زخم زدن بوده و به آسیب هایی گفته می شود که موجب از هم گسیختگی بافت ها شده و با خونریزی ظاهری و بیرونی همراه باشد مانند خراشیدگی، بریدگی یا پارگی دست. گاه ممکن است این از هم گسیختگی همراه با شکستگی باشد بنابراین قطع عضو، سوختگی، شکستگی و بریدگی و امثال آن از انواع جرح محسوب خواهند شد.

...

در قانون مجازات عمومی سال 1352، مجازات شروع به قتل عمدی، در بند "1" ماده (20) این قانون، مورد تصریح مقنن قرار گرفته بود. این ماده مقرر می داشت:

«هر كس قصد ارتكاب جنایتی كرده و شروع به اجرای آن نماید ولی به واسطه موانع خارجی كه اراده فاعل در آن مدخلیت نداشته، قصدش معلق یا بی اثر بماند و جنایت منظور واقع نشود، به ترتیب زیر محكوم خواهد شد.

1- اگر مجازات اصل جرم اعدام باشد، به حبس جنایی درجه یك كه از ده سال كمتر نباشد.

2- با توجه به این ماده و با توجه به ماده (171) ق.م.ع سال 1352 كه مجازات قتل عمدی را اعدام مقرر نموده بود، مجازات شروع به قتل عمدی وفق بند "1" ماده (20) قانون مذكور، حبس جنایی درجه یك كه از ده سال كمتر نباشد، بود.

در سال 1352 نیز ماده (613) ق.م.ا، در مقام بیان مجازات شروع به قتل عمدی به قرار ذیل به تصویب رسید: «هر گاه كسی شروع به قتل عمد نماید ولی نتیجه منظور بدون اراده وی محقق نگردد، به شش ماه تا سه سال حبس تعزیری محكوم خواهد شد.»

 

منبع دارد.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید